A Trip To Malacca Yang Awesome!

It was a decision made the night before we drove all the way to Melaka from Seremban and stayed a night on 6th to 7th February 2017. 5 days leading up to the weekend tu memang tengah free so kitorang decide to spent some quality time together di Melaka. Memang dah banyak kali pergi sini, … Continue reading A Trip To Malacca Yang Awesome!

Advertisements

I need a ….. We need a…… All of us need a VACATION!!

Pelan perancangan percutian kami sentiasa ada setiap tahun, and we will wait painfully for that time to come sambil berangan dengan aktiviti dan tempat menarik yang nak dikunjungi bila sesampai je di tempat percutian kelak. We will always travel light, backpacking is our thing and always in our tshirt and jeans and the most comfy … Continue reading I need a ….. We need a…… All of us need a VACATION!!

The Art Of Fondant and Doing What You Love.

Someone asked me the other day, seronok ke deco cake pakai fondant? Macam sangat complicated dan leceh menengoknya. Well, thats what i thought dulu, masa membelek insta gateauxlicious or mengences dengan kecantikan kek yang dihasilkan @royal_cakes dalam insta mereka yang sentiasa ada je kek indah yang magnificent selalu. Bukanlah nak kata kita dah di tahap … Continue reading The Art Of Fondant and Doing What You Love.

Di Sebalik Kek Dirgahayu Tuanku

Dirgahayu Tuanku atas sambutan hari keputeraan yang ke 67. Semoga terus memayungi Negeri Sembilan dengan rahmat dan berkat yang maha Esa. Masa hari pertama dapat tawaran tidak bertulis dari seorang sahabat untuk menghasilkan kek birthday Tuanku, hati berdetik cemas berdegup kencang, muka ada kelat berkedutkedut, tapak tangan start keluar peluh menitiknitik overna bila terfikir apa pula design … Continue reading Di Sebalik Kek Dirgahayu Tuanku

Ombre Wedding Cake dan Mari Hempas Bunga Atas Pelamin.

These are cakes I made for a lovely wedding not long ago, the most beautiful transformation I ever saw in a bride! Muka berseri penuh dengan cahaya kebahagiaan walaupun demam berharian sebelum the actual date dan berita menyedihkan last year yang menimpa keluarga mereka (innalillah....al fatihah) bride tetap anggun dan cantek tak terbanding, tak macam ada … Continue reading Ombre Wedding Cake dan Mari Hempas Bunga Atas Pelamin.